Osmoza inversa reprezinta actualmente cea mai buna si cea mai eficienta metoda pentru producerea apei potabile de uz casnic, medical si industrial.
Riscul poluarii apei datorita evacuarii produselor industriale sau din alte motive este din ce in ce mai frecvent. Cu toate eforturile depuse de specialistii regiilor de alimentare cu apa si cei ai ministerelor mediului si sanatatii, sunt frecvente cazurile in care apa ce curge din robinetul de acasa sau apa bruta pentru procese tehnologice nu este tocmai buna.
In plus, exista o serie de substante poluante ce nu sunt perceptibile prin gust sau miros, si pot fi detectate numai prin analize in laboratoare specializate.
Solutia ecologica( fara adaos de chimicale) pentru decontaminarea apei este Osmoza inversa. Aceasta elimina: Bacterii, Virusi, Pesticide, Contaminanti, Turbiditate, Sedimente, Clor, Substante Organice, Detergenti, Deseuri industriale, Saruri in exces cum ar fi: Nitrati, Sulfati, Cadmiu, Sodiu, etc.
ATENTIE ! Apa obtinuta prin osmoza inversa este o apa pura, demineralizata si aproape sterila ( fara minerale). Datorita faptului ca marea majoritate a mineralelor necesare organismului uman provin din hrana solida asimilata zilnic, apa poate fi privita doar ca un material dizolvant si un mediu pentru eliminarea toxinelor din organismul uman.
DESPRE PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE AL OSMOZEI
Osmoza este un fenomen natural: trecerea spontana a apei dintr-o solutie diluata intr-una mai concentrata, printr-o membrana semipermeabila. Forta exercitata de solutie asupra membranei reprezinta presiunea osmotica. Presiunea osmotica este in functie de concentratia solutiei, sau in cazul nostru de salinitatea apei.
Osmoza inversa este procesul prin care fluxul osmotic este inversat. Inversarea este realizata aplicand o presiune, superioara presiunii osmotice, asupra unei solutii concentrate: in acest fel numai apa (teoretic, in practica apa continand o cantitate minima de saruri dizolvate), va trece prin membrana.
Procesul de Osmoza Inversa permite indepartarea sarurilor dizolvate in apa si a eventualelor impuritati in procent de 90÷99%. Membrana semipermeabila este constituita din diferite straturi de fibre speciale, de diferite tipuri si configuratii (spirala, fibre cave, etc.). Permeat este denumita apa produsa, iar concentrat este denumit fluxul de apa evacuata ce contine sarurile eliminate si care nu mai sunt prezente in permeat.
Sistemele comercilizate de firma noastra sunt folosite pentru tratarea apei atat in aplicatiile casnice cat si in aplicatiile industriale. Toate materialele utilizate sunt netoxice si perfect adaptate pentru a intra in contact cu produsele alimentare.
Solutia tehnica cea mai buna se poate furniza in functie de aplicatie dorita,de cunoastere a parametrilor apei brute si a consumului de apa.
**de mentionat ca conductivitatea apei tratate depinde de caracteristicile fizico-chimice ale apei brute.